Plannen 2018

Nestplanning:

Op dit moment Verwachten wij pups medio juni/juli (zowel beige alsook zwart).

Het eerste nestje wat wij verwachten is van onze Babs (De La Toetpugs Bluebell) en Hans (Pugbully Mr President). Twee jaar geleden hebben wij deze combinatie ook al laten plaats vinden en uit dit nestje is Harley bij ons gebleven. Dit vonden wij een dusdanig mooie combinatie dat wij het gewoon herhalen. Bijzonder van dit nestje is dat aanstaande moeder Babs dominant zwart is. Dat betekend dat zij altijd zwarte pups zal krijgen, ongeacht welke kleur de vader heeft. Dus voor dit nestje allemaal zwarte pups. Pups zijn op 9 juni geboren! (allemaal besproken)

Wat later verwachten wij pups van Anna (De La Toetpugs Anna-Mae) en Harley (De La Toetpugs Harley). Omdat zij beiden elkaar mooi aanvullen hebben wij voor deze combinatie gekozen. Anna is ons eerste gefokte mopshond en dit zal haar laatste nestje worden. Een bijzondere combinatie, omdat ook de vader van de aanstaande pups bij ons is geboren. Uit dit nestje verwachten wij zowel beige als ook zwarte pups. De Pups zijn 24 juni geboren (allemaal besproken)!

Bovenstaande ouders hebben wij allemaal de uithoudingstest laten ondergaan en hun patella’s (knieeschijf) zijn gecontroleerd. Hier is naar voren gekomen dat zij allemaal de uithoudingstest goed hebben doorlopen en geen knie-problemen hebben. Deze uithoudingstest wordt momenteel alleen via Commedia uitgevoerd en is een manier om te meten hoe het is gesteld met de ademhaling van onze mopshonden. De ademhaling en ook o.a. hartslag wordt beoordeeld voor en na inspanning. Door het lopen van deze test hopen wij goede stappen te zetten en te laten zien dat de ouderdieren een goede ademhaling hebben.

Voor meer informatie: https://www.commedia-mopshond.nl/mopshond/uitleg-uithoudingstest

Uiteraard bent u vrij om ons een berichtje te sturen voor meer informatie over de te verwachten nestjes. Stuur een e-mail naar toetpugs@live.nl

Bezoek ook eens onze Facebook pagina, waar wij regelmatig leuke foto’s van onze mopsen delen: https://www.facebook.com/groups/toetpugs/